top of page

Kurser

Hantering och omvårdnad på hästens villkor

En kurs för dig som vill låta din hästs åsikt vara viktig och som vill hantera konflikter på ett sätt som vårdar din och hästens relation. Hur kan vi skapa en tvåvägskommunikation med hästen? Hur vet vi vad hästen tycker om att bli borstad, sadlad, tränad eller riden?

Hur kan vi få hästen att gå med på saker som den tycker är obehagliga?

Innehåll

Denna kurs passar dig som vill använda mjuka metoder för att bygga en kommunikation som förebygger att problem uppstår i den vardagliga omvårdnaden. Den passar även dig som redan har en häst som har svårt att samarbeta när den tex ska verkas, få spruta, tvätta sår, bli sprayad med flugmedel, bli spolad med vattenslang etc.

Vi kommer att prata om vad som händer när vi ger hästen kontroll över situationen och sin egen kropp. Hur vi kan läsa av hästen och respektera när den tycker att något är obehagligt samt vad som händer när vi inte gör det.

Av allt jag lärt mig under min väg att bli en bättre djurtränare så är det här det mest fantastiska! Efter att ha praktiserat denna typ av träning i ett par år känner jag mig mer än redo att nu hålla kurs i ämnet.

Obs! Vid problem som rör sadling och ridning behöver du först vara säker på att din häst är fri från ryggsmärta och att sadeln är väl tillpassad innan vi på börjar träning.

IMG_8519.jpg
bottom of page