top of page

Mina Specialområden

Vad vill du ha hjälp med?

När man har häst finns det mycket i vardagen man kan behöva hjälp med! Här beskriver jag lite kort de områden som jag har särskild erfarenhet av och som jag gärna hjälper dig med. Har du några frågor, hör av dig!

Hantering & omvårdnad

Obehag, smärta och rädsla kan vara några av de anledningar till att hästen har svårt att samarbeta med oss. Genom att träna på ett sätt där vi tar hänsyn till hästens upplevelse och känslor i dessa situationer kan vi göra det mer sannolikt att hästen blir trygg med det vi behöver göra för stunden.

Jag kan hjälpa till med träning inför veterinärundersökning, behandling och hovvård. Även allmän omvårdnad som att spola ben, göra rent ögon och liknande procedurer. Både förberedande träning och även när olyckan väl är framme och vi behöver lösa situationen på bästa möjliga sätt.

Jag finns tillgänglig för telefonrådgivning, onlineundervisning samt privatlektion på din hemmaplan. 

IMG_8400.jpg
Hantering & Omvårdnad
Frihetsdressyr & Trickträning
IMG_4774.jpg

Frihetsdressyr & trickträning

Detta är ett roligt sätt att variera träningen med hästen! Denna typ av kravlös träning kan göra underverk för relationen. Inlärning & kommunikation fungerar på samma sätt oavsett om du vill lära din häst en dressyrövning, att lyfta en hov eller en cirkuskonst. Som tränare tycker jag att trickträning är ett bra sätt att öva sina färdigheter som tränare och förmågan att få hästen att förstå vad du vill att han ska göra. Hästen kan lära sig att det är kul att engagera sig i träningen och kan bli mer positivt inställd till att lyssna på dina signaler och klura ut vad det är du vill att han ska göra.Denna typ av träning övar upp din hästs kroppsmedvetenhet och smidighet på ett lekfullt sätt. Det finns också många tricks som fungerar som en utmärkt mental aktivering.

Jag kan hjälpa dig genom privatlektion online eller på er hemmaplan. Det går också att delta på eller arrangera heldagskurser med detta tema. 

Inridning & problemlösning

Konflikter uppstår i de allra flesta relationer någon gång. Genom att lösa både små och stora sådana på ett sätt som gynnar er relation, sprids ringar på vattnet och konflikterna i er vardag kommer bli färre och lättare att hantera. Övning ger färdighet!

 

Jag hjälper er gärna med att lägga upp träningsplaner för att lösa både små och stora problem. En del problem kan ni få hjälp att lösa genom rådgivningssamtal över telefonen och en del problem kan det vara bättre att vi ses på er hemmaplan. Hör av dig till mig så kommer vi överens om vad som passar just er!

Jag hjälper till med förberedelser för inridning såsom att vänja hästen vid utrustning, parkera vid uppsittningspall och få förståelse för de olika signaler vi behöver ha vid ridning. Jag hjälper dig också gärna med själva uppsittiningen och vidareutbildningen som ridhäst. All träning görs på ett sätt så att det känns tryggt och glädjefyllt för både häst och ryttare.

Jag kan hjälpa dig genom privatlektioner online eller på er hemmaplan. Du kan också lämna din häst till mig för träning månadsvis där jag tränar din häst åt dig under en viss period.

IMG_1220.JPG
Inridning & Problemlösning
IMG_7525.jpg

Miljö & Trygghetsträning

Hästens instinkter hjälper den att reagera blixtsnabbt vid hot om fara. Med tanke på hästens storlek och styrka i relation till oss människor så är det ur säkerhetssynpunkt väl värt att investera tid i att träna hästen att vara mindre benägen att ta till flykt.

Hästar har ofta en naturlig skepticism mot nya föremål, ovana underlag och trånga platser. Men är hästen trygg kan det skeptiska ganska snart bytas ut mot nyfikenhet. Vi kan hjälpa hästen att känna sig trygg genom att träna med att passera över, under och genom olika föremål. Detta är ett roligt och enkelt sätt att utveckla kommunikationen med din häst, och dessutom få din häst att lita på dig och dina beslut.

Jag kan hjälpa dig med denna träning online eller ge privatlektion på din hemmaplan, det går också att delta i eller arrangera en kurs med detta tema. 

Miljö & Trygghetsträning
bottom of page