ARRANGERA KURS

Heldagskurser är ett roligt sätt att utvecklas med din häst!

Du får chansen att se och lära av andra ekipage och träffar likasinnande.

4-6 deltagare med häst. Max 8 deltagare utan häst. Träning i grupp eller enskilt, kursupplägget kan se olika ut beroende på antalet deltagare och era specifika önskemål. Minst en teoritimme under dagen, vi kommer tillsammans överens om när. 

 

Du som arrangör tar emot anmälningar och betalar hela kursavgiften till mig.

Du får gärna komma med egna ideer och önskemål om du vill att din kurs ska vara upplagd på ett visst sätt. Jag är öppen för alla förslag!

Pris: 5500kr inkl resa (under 2 timmar bilresa)

TEMAKURSER
På dessa kurser följer vi ett tema och tränar tillsammans i grupp. Kursen håller på i ca fem timmar, inklusive lunch och fikapaus. Vi varvar praktik och teori under dagen. 
Vill du arrangera en temakurs är det bra om vi har möjlighet att sitta bekvämt och inte för kallt på teoripassen och det är en stor fördel om vi har lite olika hästar på gården att prova med. På det viset kan deltagare välja om de vill ta med egen häst eller prova på att träna med gårdens hästar. Mindre grupper med stort utrymme för diskussioner och frågor. Nedan ser du de temakurser som jag håller, men även här är jag öppen för förslag om ni vill ha ett annat tema än de som finns här. 

KOM IGÅNG MED BELÖNINGSBASERAD TRÄNING

Kursen för dig som vill lära dig grunderna i belöningsbaserad träning i teori och praktik. Vi går igenom hur vi kan få en god grund för att lyckas med handmatning utan att hamna i de fallgropar som finns. 

Detta är också en kurs för dig som känner att belöningsbaserad träning i dagsläget skapar frustration och oönskade beteenden för dig och din häst. 

IMG_7638.jpg

HANTERING & OMVÅRDNAD PÅ HÄSTENS VILLKOR

En kurs för dig som vill låta din hästs åsikt vara viktig och som vill hantera konflikter på ett sätt som vårdar din och hästens relation. Hur kan vi skapa en tvåvägskommunikation med hästen? Hur vet vi vad hästen tycker om att bli borstad, sadlad, tränad eller riden?
Hur kan vi få hästen att gå med på saker som den tycker är obehagliga?


Denna kurs passar dig som vill använda mjuka metoder för att bygga en kommunikation som förebygger att problem uppstår i den vardagliga omvårdnaden. Den passar även dig som redan har en häst som har svårt att samarbeta när den tex ska verkas, få spruta, tvätta sår, bli sprayad med flugmedel, bli spolad med vattenslang etc.

Vi kommer att prata om vad som händer när vi ger hästen kontroll över situationen och sin egen kropp. Hur vi kan läsa av hästen och respektera när den tycker att något är obehagligt samt vad som händer när vi inte gör det.

Obs! Vid problem som rör sadling och ridning behöver du först vara säker på att din häst är fri från ryggsmärta och att sadeln är väl tillpassad innan vi påbörjar träning.

Av allt jag lärt mig under min väg att bli en bättre djurtränare så är det här det mest fantastiska!! Efter att ha praktiserat denna typ av träning i ett par år så känner jag mig mer än redo att hålla kurs i ämnet. 

IMG_9256_redigerad-1.JPG

TRICKTRÄNING

Trickträning är ett roligt sätt att lära sig om hur inlärning fungerar, du förfinar samtidigt kommunikationen mellan dig och din häst.
Trickträning är också en kul aktivering för konvalescent, unghäst eller som ett komplement till er vanliga träning.

Vi kommer att gå igenom grunderna i flera olika trick som ger hästen ökad balans, koordination och samarbetsvilja. Vi pratar också om olika tillvägagångssätt att få hästen att förstå och motivera vår häst till vad vi vill att den ska göra.

Vi tränar belöningsbaserat och helt utan tvång.

Denna kurs passar alla hästar oavsett ras eller ålder.

annastavholm-22.jpg

BELÖNINGSBASERAD RIDNING

Under denna kursen pratar vi om hur vi kan träna för att vår ridning ska bestå av mer belöning och mindre tvång. Det är en sann ära att få bli buren av en häst, det är ingenting vi bör ta för givet. Vi kommer titta på hur vi kan förbereda hästen från marken för de hjälper vi vill använda uppsuttet. Vi kommer gå igenom grunderna i ridning, det finns sedan möjlighet att arrangera kurser där vi vidareutvecklar dessa färdigheter. 

Denna kurs passar den redan inridna hästen eller den häst som ska ridas in. 

IMG_0287.jpg

MILJÖ & TRYGGHETSTRÄNING

I denna kurs går vi igenom hur vi kan hjälpa våran häst att behålla lugnet och hantera situationer där deras första naturliga reaktion skulle vara att skygga undan. Vi pratar om hur vi kan använda oss utav belöningsbaserad träning för att få hästen trygg med dig och dina beslut. 

Denna kurs passar alla hästar oavsett ålder. 

IMG_7547.jpg

FRIHETSDRESSYR

I denna kurs tränar vi på att kunna kommunicera med hästen från marken utan utrustning. Vi kommer göra övningar som ökar både hästs och människas följsamhet och även titta på hur vi kan hitta en hälsosam hållning och rörelser. 

Det finns möjlighet att delta på en fortsättningskurs där vi kan vidareutveckla dessa färdigheter. 

IMG_7744.jpg